Oi virtaava koski kimaltava, luonto voimakas, villi ja valtaava. Kivien yli kuohuen kuljet, luoden laulua, voimaa ja tunnetta.

Kuohuva vesi, villi ja vapaa, kantaa mukanaan tarinoita menneitä aikaa. Virtaasi kuunnellessa sieluni laulaa, voimasi yhtyvät luonnon syleilyyn, kaikkeuden kauneuteen.

Koski, voiman symfonia soi, kivien syleilyssä, veden väikkeessä, sielu lepää, mieli kirkastuu, luonnon ihmeessä, joka ikuista on.

Virtaava koski, kuiskaus ikuisuudesta, luonnon tahdissa aika hidastuu. Oi, kuinka suurena sydämessäin, kiitos kuuluu sinulle, vuolaasti virtaava koski!

Oodi koskelle – ChatGPT

Kuusani kuva

Kuusan Kipinä kyläseura järjesti Kuusani kuva valokuvakilpailun loppuvuodesta 2023. Kilpailuun osallistuneita kuvia tultaisiin mm. hyödyntämään uudistuvan kuusa.fi -verkkosivuston kuvamateriaalina. Valokuvakilpailun palkintona oli kaksi lippua Kanavateatterin esityksiin. Kilpailuun osallistui 11 valokuvaa, joista voittajaksi valikoitui Kari Laakon kuva Paikka taivaassa.
 
Kuusa on monelle kuusaalaiselle juuri se paikka taivaassa. Rauhallinen valkama, mutta jossa on ihan kylän sisälläkin sopivasti toimintaa. Kuusa on turvallinen paikka asua ja kasvattaa. Siellä vallitsee täysimääräisenä edelleen se vanhan mallin kyläyhteisön henki. Kari Laakon kuvassa edellä mainittu nousee oivaltavasti esiin. Taivaan kuvassa olevilta penkeiltä on leppoista tutkailla ympäristöään. Ja onhan kuva myös upea sommitelma.
– Timo Piiparinen
 
Kuva: Kari Laakko | Paikka taivaassa. Taivas heijastuu veden pinnasta aivan kuin penkit olisivat taivaassa, mistä olisi istuen mukava katsella, mitä maan päällä tapahtuu. Kuva on otettu Vatianjärven rannalta, joka on meidän unelmien täyttymys eli kuin ”paikka taivaassa”.

Kuusani kuvat 2023